USAID/Sweden FARMA II najavila 11 info sesija o novom grant pozivu širom...

USAID/Sweden FARMA II najavila 11 info sesija o novom grant pozivu širom Bosne i Hercegovine

15
0
PODIJELI

USAID/Sweden FARMA II je najavila održavanje 11 info sesija širom Bosne i Hercegovine u okviru kojih će informisati pružaoce usluga poslovnog razvoja i organizacije proizvođača o novom pozivu za dostavu zahtjeva za dodjelu bespovratnih sredstava za pružanje usluga obuke, savjetodavne asistencije i druge stručne podrške.

“Podnosioci zahtjeva se mogu prijaviti za podršku u okviru jednog paketa ili kombinovati više paketa, koji uključuju: obuke i savjetodavne usluge, kratka studijska putovanja u zemlji, međunarodna studijska putovanja, posjete i učešće na domaćim i međunarodnim sajmovima, poslovne susrete, te promotivne i informativne kampanje. Ovdje govorimo i o pružaocima usluga koji mogu aktivnosti pripremiti za poljoprivredne organizacije, čime je prostor otvoren za širi krug učesnika u procesu. Na našoj web-stranici su dostupni i ilustrativni primjeri – o kakvoj vrsti podrške se rade i koji su kriteriji izbora. Međutim, smatramo da je izuzetno važno učešće zainteresovanih lica na info sesijama, kako bi direktno mogli dobiti dodatna pojašnjenja i odgovore na sva moguća pitanja”, poručuju iz USAID/Sweden FARMA II projekta.

“Info sesije su zakazane za 25.3. (13h, Bihać), 26.3. (10h, Banja Luka; 14h, Doboj), 27.3. (10h, Tuzla; 14h, Bijeljina), 28.3. (11h, Sarajevo), 29.3. (11h, Bratunac), 1.4. (11h, Bugojno), 2.4. (10h, Trebinje; 14h, Mostar) i 3.4. (10h, Posušje). Dolazak na info sesije možete potvrditi prijavom na e-mail grants@farmabih.ba do 20. marta”, zaključuju iz USAID/Sweden FARMA II projekta.