PODIJELI

Ministarstvo zdravlja RS obavjestilo je u petak, 3. avgusta, da su stigle tri ponude za izbor najpovoljnijeg ponuđača za projektovanje, izgradnju i opremanje nove bolnice Sveti apostol Luka u Doboju.

Komisija će izvršiti evaluaciju u ovom postupku javne nabavke u skladu sa zakonskim rokovima, saopšteno je iz Biroa Vlade Republike Srpske za odnose s javnošću.

Nova dobojska bolnica je projektovana da dugoročno opslužuje oko 330.000 stanovnika dobojske regije u RS, te sa područja Zeničko-dobojskog kantona i Tuzlanskog kantona sa teritorije Federacije BiH (FBiH).

Raspolagaće sa 365 kreveta, u koje spadaju kreveti normalne njege, kreveti intenzivne njege, kreveti za anesteziju i kreveti urgentne njege.

Nova bolnica raspolagaće medicinskim specijalističkim službama, kao i svaka moderna evropska bolnica, kao što su glavni operacioni blok sa četiri operacione sale, porodilište sa jednom operacionom salom i četiri porođajna stola, urgentni blok sa jednom operacionom salom.

Bolnica će imati i dijagnostički centar sa više od 22 radiološke i druge dijagnostičke procedure /labaratorija/, dnevnu ambulantnu/polikliničku uslugu sa oko 20 specijalističkih konsultacija, terapijsku onkološku dnevnu bolnicu, modernu apoteku i drugo, navedeno je u saopštenju.

(eKapija)