PODIJELI

Globalni lider u tehnologiji, kompanija Samsung Electronics, objavila je danas da je 30 novih inovacija u proizvodima osvojilo nagrade na  CES 2019, uključujući dvije nagrade „Najbolje od inovacija“. Ovaj prestižni program odlikuje uređajima i uslugama koje pokazuju izuzetan dizajn i inžinjering u savremenoj tehnologiji.

Nagrade naglašavaju uspjeh kompanije Samsung u razvoju inovacija koje napreduju u industriji. Ove godine, Samsung nagrađivana priznanja obuhvataju niz kategorija uključujući: vizuelni prikaz, fitness, sport i biotehnologiju, dodatke za bežične slušalice, pametni dom, virtuelnu i povećanu stvarnost, računarski hardver, komponente i periferne uređaje, audio/video u vozilu i eko dizajn.

„U proteklih godinu dana napravili smo značajna ulaganja na područjima 5G, loT i Al i čast nam je priznati da smo potrošačima i industriji pomogli da rade ono što prije nisu mogli“, izjavio je Tim Baxter, predsjednik i izvršni direktor kompanije Samsung Electronics za Sjevernu Ameriku. „Izuzetno sam ponosan na kreativnost našeg tima, poticaj i inovativni pristup, kako bismo na najbolji način plasirali rješenja za tržište.“

CES nagrade za inovacije sponzorira Udruženje potrošačkih tehnologija (CTA)™, koji je ujedno vlasnik i organizator CES-a. Mnogi Samsungovi priznati proizvodi biće izloženi na CES 2019, koji će biti održan od 8. do 11. januara 2019. godine na Samsung štandovima (#15006) koji se nalaze u Centralnoj dvorani Las Vegas kongresnog centra. Drugi će biti prikazani na izložbi CES 2019 nagrada za inovacije, u „Venetian Resport“ hotelu na drugom spratu (Venetian Ballrom E/F).

Slijede detalji o izboru Samsungovih nagrađivanih proizvoda:

 • Samsung Galaxy Note 9 – Serija Galaxy Note 9 odavno je priznata kao serija za pokretanje Samsungovih najnovijih inovacija. Super moćni Galaxy Note 9 također se zasniva na ovom naslijeđu sa premium smartphone-om koji pruža performanse cijelog dana. Sa snažnom, cjelodnevnom baterijom, novim S Penom koji ima Bluetooth Low Energy konekciju, najinteligentniji model Samsungovih fotoaparata i do terabajta memorije, Galaxy Note 9 telefon je dovoljno snažan da prati vaš ubrzan način života.

 

 • Samsung Galaxy Tab S4 – Android tablet 2 u 1, dizajniran za ljude koji u pokretu žele da rade više, Samsung Galaxy Tab S4 pomaže vam da radite pametnije održavajući vas na najvišim nivoima. Sa Samsung DeX-om, dugotrajnom baterijom, profinjenim S Penom, četiri zvučnika podešena od strane AKG-a, ovaj novi tablet omogućava lakšu produktivnost i veću zabavu bilo kada i bilo gdje.

 

 • Samsung Galaxy Watch – Vrhunski, moćni pametni sat za one koji žele da rade sve i izgledaju dobro dok to rade. Njegova dugotrajna baterija i LTE povezivost omogućuju potrošačima pravo samostalno iskustvo. Sa Samsungovim rotirajućim okvirom i robusnijim izborom stilskih opcija, dobijate pametni sat koji izgleda kao tradicionalni sat i intuitivan je za upotrebu. Sa više od 39 praćenih vježbi i aktivnosti te novim funkcijama za spavanje i  upravljanje stresom, moćni pamtni sat čuva potrošače usmjerene na svoje zdravstvene i wellness ciljeve.

 

 • Duo bežični punjač – Kombinacija bežičnog punjača za brzo punjenje sa postoljem i bežičnog punjača, brzo punjenje 2 u 1 dozvoljava korisnicima da brzo napune svoj telefon uz drugi Qi – kompatibilni telefon ili nosivi uređaj. Punjač eliminiše potrebu za nošenjem kablova svaki put kada prebate napuniti bateriju na telefonu, dok ugrađeno postolje nudi jednostavan pristup ekranu vašeg telefona.

 

 • Samsung DeX – Samsung DeX korisnicima pruža iskustvo poput PC-a, direktno sa svog vodećeg Samsung Galaxy mobilnog uređaja. To se može učiniti jednostavno povezivanjem mobilnog uređaja sa vanjskim monitorom ili promjenom postavki na Galaxy TabS4. DeX korisnicima omogućuje da koriste svoj telefon ili tablet kao dodirnu tablu ili dodirnu tastaturu. Dex također nudi „dvostruki režim“, tako da korisnici mogu nastaviti koristiti svoj telefon ili tablet, dok rade na vanjskom monitoru, bilo da učestvuju u video chatu, crtanju ili bilježenju. Korisnici Note 9 također mogu koristiti svoj S Pen kako bi unaprijedili slajdove dok su u DeX režimu na većem zaslonu.

 

 • SmartThings Tracker – Mali, lagani GPS uređaj za praćenje, povezan preko LTE-M mreže koja pomaže ljudima da brzo i preciznije prate ono što je najvažnije. Bilo da je to sportska torba izgubljena u školi ili kućni ljubimac koji je možda otišao daleko od kuće, stvari se mogu lako pratiti u realnom vremenu putem Samsungove Android i iOS kompatibilne SmartThings aplikacije. Članovi porodice također mogu koristiti SmartThings Tracker da ostanu povezani tako što aplikaciji SmartThings šalju obavještenje o lokaciji koja upozorava gdje se nalazi ostatak porodice. Budući da je SmartThings omogućen, SmartThings Tracker se može koristiti kao senzon za dolazak, pokrečući automatizaciju, kao što je svjetiljka koja se uključuje kada je uređaj unutar dometa.

 

 • HMD Odyssey + – Ovaj uređaj za prikaz mješovite stvarnosti privlači korisnike u nevjerovatno čistom detalju koji pruža udobnost kako bi mogli ostati uronjeni u svoje omiljene igre i sadržaj. Pored svojih Super AMOLED displeja, HMD Odyssey + katakteriše nova tehnologija prikaza koja se zove Anti-Screen Door Effect (anti-SDE), tako da se igrači više ne moraju brinuti zbog vrtoglavice i iskrivljenih pogleda. Vrhunski dizajn HMD Odyssey + savršeno se nadopunjuje bogatim i dinamičnim zvukom AKG tehnologije, uključujući prostorni zvuk od 360 ° i vidno polje od 110 °, što pruža veće korisničko iskusvo.

 

 • Samsung Galaxy A6 – Za one koji žele da dobiju više od pristupačnog pametnog telefona, Galaxy A6 ima ugrađen impresivan ekran, moćnu kameru i novi nivo pogodnosti. Pomoću Super AMOLED Infinity Display-a koji donosi vaš sadržaj sa svijetlim i bogatim bojama, te podrškom za memoriju do 400GB, Galaxy A6 nudi dosta prostora za video zapise, muziku i datoteke. Sa 16MP prednjim i zadnjim kamerama, korisnici mogu snimiti zapanjujuće fotografije i selfije, a otvor F1.7 na zadnjoj kameri pomaže u održavanju svjetlijih i jasnih slika pri slabom osvjetljenju.

 

 • Samsung 256GB 3DS DDR4 RDIMM – Industrijski najbrži DDR4 i memorijski modul sa najvećom gustoćom za sljedeću generaciju, omogućen je s najsavremenijim rješenjima potrošačke infrastrukture visoke gustoće i visokih performansi uz izuzetno nisku potrošnju (15 wata na 1,2 V).
 • Samsung 512GB Universal Flash Storage – Prvi industrijski 512 GB sa ugrađenim Universal Flash Storage (eUFS), za automobilske A / V sisteme i sljedeće generacije mobilnih uređaja, koristeći Samsungove nove 64-slojne 512-gigabitne V-NAND čipove. Paket 512GB eUFS će prenijeti 5GB ekvivalentni full HD video snimak u SSD za oko šest sekundi, više od 8x brže od tipične microSD kartice.
 • Samsung 3.84TB NVMe Z-SSD – SZ1733 nudi novi nivo pohrane za superračunala namijenjena AI analizama, velikim podacima i loT aplikacijama, koristeći nove Samsungove Z-NAND čipove koji pružaju 10 puta veće performanse čitanja ćelija od 3-bitnog V- NAND čipova.
 • Samsung LM302S – Najnovija rasprostranjenost rasvjetne platforme koja je dostupna na najnovijoj verziji, osmišljena je kako bi poboljšala učinkovitost rada postizanjem zdravijih cirkadijalnih ritmova (ciklusa sna / buđenja) tokom čitavog dana, promovišući kontinuitet i zdrav san tokom dana i navečer. Samsungovo LED rješenje za ljudsko usmjeravanje može poboljšati razinu koncentracije osobe za čak 10% za veću učinkovitost rada. On također može pomoći ljudima da bolje spavaju noću zbog hormona melatonina koji je tokom dana pod pritiskom LM302S.
 • Samsung SSM-U Series – Nova vrsta pametnog modula koja sadrži seriju senzora zasnovanih na radaru s većom osjetljivošću detekcije od konvencionalnih senzora i nevidljivim prijenosom za veću fleksibilnost dizajna u pametnoj stambenoj rasvjeti. Serija SSM-U može oktriti suptilne pokrete i prenijeti signal drugim komponentama kako bi kontrolisala osvetljenje u pravo vrijeme.