Magazin Global Finance proglasio UniCredit Bank najboljom bankom u Bosni i Hercegovini

Magazin Global Finance proglasio UniCredit Bank najboljom bankom u Bosni i Hercegovini

45
0
PODIJELI

U okviru svoje 27. godišnje ceremonije dodjele nagrada za najbolje banke, prestižni finansijski magazin Global Finance objavio je da je UniCredit Bank izabrana za najbolju banku u Bosni i Hercegovini za 2020. godinu.

Nagrada za najbolju banku pripala je i UniCredit Bulbank, u Bugarskoj.

„Dok klijenti traže fleksibilna rješenja za svoja sredstva, njihovi zahtjevi za sigurnim pristupom bankarskim uslugama i proizvodima, u stvarnom vremenu, rastu. Dakle, bankarski sistem se suočava sa većim izazovima“, komentirao je Joseph D. Giarraputo, izdavač i glavni urednik Global Finance-a i dodao: „Već 27 godina, nagrade Global Finance Best Bank pomažu korporativnim djelatnicima i glavnim finansijskim direktorima da identificiraju najbolje finansijske partnere na svojim tržištima i pruže vrhunske finansijske usluge putem inovativnih tehnologija.”

“Veoma smo ponosni na rezultate ovogodišnjeg istraživanja”, istakli su Gianfranco Bisagni i Niccolò Ubertalli, direktori Komercijalnog bankarstva u Centralnoj i Istočnoj Evropi. “Naša banka u Bosni i Hercegovini fokusirana je na inovacije proizvoda, postavljajući snažne temelje za kontinuirani uspjeh. Priznanje Global Finance-a potvrđuje UniCredit-ovu posvećenost pružanju podrške našim lokalnim ekonomijama u svakom trenutku. Ponosni smo na sve članove našeg tima i njihovu predanost svakodnevnom pružanju usluga najviše kvalitete našim klijentima.“

„Ponosni smo i počašćeni priznanjem Global Finance-a za najbolju banku u Bosni i Hercegovini. Naši klijenti su nam na prvom mjestu, a pružanje najkvalitetnijeg nivoa usluge je naša glavna odrednica. Napredak koji kontinuirano ostvarujemo i koji nas dovodi do liste najboljih ističe našu kontinuiranu posvećenost zadovoljavanju potreba naših klijenata, isporuku proizvoda i usluga vrhunske kvalitete, te pripadnost UniCredit Grupaciji koja nam pruža mogućnost da kroz značajnu snagu naše međunarodne mreže obezbijedimo najbolja rješenja za finansijske potrebe naših klijenata”, komentirala je gospođa Amina Mahmutović, predsjednica Uprave UniCredit Bank.

Urednici Global Finance-a odabrali su najbolje banke na svijetu kroz opsežne konsultacije sa korporativnim finansijskim rukovodiocima, bankarima i bankarskim savjetnicima i analitičarima širom svijeta.

Objektivni kriteriji koji se uzimaju u obzir pri odabiru najboljih banaka su: rast aktive, profitabilnost, geografski doseg, strateški odnosi, novi razvoj poslovanja i inovacije u ponuđenim proizvodima. Na konačan izbor utjecala su i mišljenja analitičara kapitalnih tržišta, kreditni rejting, procjene bankarskih savjetnika i ostalih sudionika u bankarskoj industriji.