Donacija Komercijalne banke Klinici intenzivne medicine za nerirurške grane UKC RS

Donacija Komercijalne banke Klinici intenzivne medicine za nerirurške grane UKC RS

24
0
PODIJELI

Posljedice trenutne pandemije korona virusa imaju veoma negativan uticaj na zdravstveni sistem i naprežu kapacitet medicinskih ustanova u smislu broja medicinskih radnika, ali i količine neophodnih materijalnih resursa koji su neophodni u samom procesu liječenja i prevencije.

U tom smislu Komercijalna banka a.d. Banja Luka će pružiti podršku za oporavak kako zdravstvenog sistema Republike Srpske, tako i privrede u cjelini.  Prvi korak u tome predstavlja kupovina uniformi i radne obuće za ljekare Klinike intenzivne medicine za nehirurške grane na Univerzitetsko kliničkom centru Republike Srpske. Tim povodom, predsjednik Uprave Komercijalne banke dr Boško Mekinjić je naglasio da mu je čast što Komercijalna banka može ovim putem da da konkretan doprinos u radu Klinike koja je nedavno obilježila jedanaest godina rada i postojanja.

 „U  ovakvom trenutku zaista je neophodna saradnja svih institucija na državnom nivou kako bi se olakšala borba sa novonastalom situacijom, a privreda i zdravstveni sistem što prije oporavili od jednog ovakvog šoka.  Podsjetiću vas istovremeno, da je ovo jedna u nizu donacija kojom  Komercijalna banka nastavlja da bude društveno odgovorna institucija u zajednici u kojoj posluje. Banka će i u budućnosti nastaviti da pomaže one kojima je pomoć najpotrebnija i uvijek ćemo biti tu za naše sugrađane“, istakao je Mekinjić.

Govoreći o bankarskom sektoru, kao član UO Udruženja banaka BiH, Mekinjić je kazao da je bankarski sistem Republike Srpske siguran, stabilan i veoma dobro kapitalizovan i da će biti partner građanima i privredi.  “Nema razloga za brigu i sigurno je da banke mogu reagovati na sve što nas čeka u narednom periodu. Imaćemo puno razumijevanje za pravna i fizička lica, a posebno one koji budu najviše pogođeni novonastalom situacijom”, zaključio je Mekinjić.