Coca-Colina podrška mladima 2020: Otvorene prijave za novu sezonu

Coca-Colina podrška mladima 2020: Otvorene prijave za novu sezonu

Kreativno razmišljanje i preduzetništvo nove teme programa; Prve radionice u Mostaru

7
0
PODIJELI

Coca-Colina podrška mladima u BiH, program osnaživanja mladih koji realizuje Coca-Cola HBC B-H Sarajevo, otvara prijave za četvrtu seriju besplatnih radionica za mlade koje će se održati širom Bosne i Hercegovine. Planirano je da se u program uključe mladi iz najmanje 15 bosanskohercegovačkih gradova, a prva ovogodišnja dvodnevna radionica bit će održana u Mostaru, 11. – 12.3.2020. Program i ove godine pruža priliku mladim ljudima da steknu kvalitetne i tržištu prilagođene kompetencije.

Coca-Colina podrška mladima će, osim dosadašnjih modula dvodnevnih radionica kojima su pokrivene teme ličnog i poslovnog razvoja, od ove godine pružiti priliku da uče o lateralnom razmišljanju i preduzetništvu kroz nove module.  Zahvaljujući evaluaciji učesnika iz prethodnih godina, Coca-Colinoj podršci mladima, na radionicama novog modula pridružit će se i dva nova predavača koji će mlade kroz interaktivne radionice uvesti u svijet preduzetništva i kreativnog razmišljanja. Radionice ličnih i poslovnih vještina bit će dostupne mladima u gradovima u koje Coca-Colina podrška mladima dolazi po prvi put, a nove module će moći pohađati mladi iz gradova u kojima je Coca-Colina podrška mladima u prethodne tri godine već organizirala edukativne radionice.

“Naš strateški pristup ulaganju u zajednicu i poboljšanju kvaliteta života onih koji u njoj žive, bio je motiv da prije tri godine pokrenemo Coca-Colinu podršku mladima, s ciljem da pomognemo mladima u usvajanju znanja koja ne obično ne dobijaju kroz tradicionalni obrazovni sistem. Program je kombinacija izvrsnih predavača, praktičnih vježbi i interaktivnih radionica potpomogunutih dragocjenim iskustvima Coca-Colinih uposlenika koji su mentori polaznicima programa. Zahvaljujući izvanrednom interesu mladih u prethodne tri godine, i povratnim informacijama koje smo od njih dobili, ove godine uvodimo još jedan modul, koji je potencijalno zanimljiv svima koji su već ranije sudjelovali na našim radionicama. Ovo je prilika za sve mlade koji se prvi put susreću sa programom Coca-Colina podrška mladima da besplatno steknu značajne lične i poslovne vještine, ali i onima koji žele razviti poduzetničke i kreativne vještine, te sebi olakšati pronalazak odgovarajućeg zaposlenja ili osmišljavanja svog biznisa. ”, istaknula je Tihana Tea Mušica, voditeljica programa Coca-Colina podrška mladima za Hrvatsku, Bosnu i Hercegovinu i Sloveniju.

Prijave za besplatne dvodnevne radionice oba modula su otvorene, a prijavni obrazac može se popuniti na linkovima http://bit.ly/2TiGnDa ili na http://bit.ly/32pPR5I.