CES 2020: Samsung predstavio novu kategoriju inovativnih kućnih aparata za svakodnevni život

CES 2020: Samsung predstavio novu kategoriju inovativnih kućnih aparata za svakodnevni život

11
0
PODIJELI

Modularni kućni aparati sa novom tehnologijom, mogućnostima za povezivanje i pažljivo osmišljenog dizajna mogu se prilagoditi potrebama svakog modernog doma

Nizom nagrađivanih inovacija na sajmu CES 2020 kompanija Samsung Electronics nastavlja da postavlja standarde kada su u pitanju moderni domovi. Novi pametni uređaji olakšavaju svakodnevne zadatke, omogućujući korisnicima da svoje vrijeme provode baveći se stvarima koje vole, sa ljudima koje vole, u prostoru koji vole.

„U kompaniji Samsung vidimo budućnost koja obiluje novim mogućnostima i upravo smo se u tom kontekstu i okupili ovdje, u Las Vegasu na sajmu CES 2020 – da vidimo šta je to što nam predstoji u narednoj deceniji. Pojavom vještačke inteligencije i Interneta Stvari, koji su konačno postali mogući zahvaljujući snazi 5G mreže, početak 2020. godine označava momenat kada naša vizija inteligentno povezanog svijeta postaje stvarnost“, izjavio je HS Kim, predsjednik i izvršni direktor kompanije Samsung Electronics. „Ovo će biti decenija koju će obeležiti Era iskustva (Age of Experience) – era personalizovane tehnologije koja ispunjava sve korisničke želje i potrebe na individualnom nivou, brišući granice između digitalnog i fizičkog svijeta.“

Nova, proširena ponuda Samsung kućnih uređaja oslikava način na koji danas živimo: dom više nije samo mjesto za odmor i opuštanje, on je sada i teretana, kancelarija i mjesto za zabavu. Na osnovu ovih promjena, Samsung je razvijao inovativni dizajn, razmišljajući o tome šta za korisnike predstavljaju proizvodi koji su fleksibilni, multifunkcionalni i koji postavljaju standarde kada je u pitanju lični stil.

„Naš cilj je da razvijemo kućne uređaje dizajnirane za potrebe današnje svakodnevice – one koji spajaju moderan dizajn sa inovativnim tehnologijama“, rekao je Harry Choi, potpredsjednik odjeljenja za digitalne aparate i dizajn u kompaniji Samsung Electronics. „Ovim proizvodima svojim korisnicima pružamo mogućnost izbora između kućnih aparata koji će njihov život učiniti udobnijim, povezanijim i ispunjenijim.“

Modularni, prilagodljivi dizajn postavlja nove standarde

Inovativan i lijepo dizajniran BESPOKE frižider predstavlja potpuno novu kategoriju prilagodljivih kućnih aparata. Kombinujući materijale i boje, korisnici mogu izraziti svoj stil i dati kuhinji lični pečat. Osim toga, frižider se može prilagoditi potrebama korisnika pomoću Flex Zone odjeljka koji se može koristiti kao frižider ili zamrzivač.

Nadalje, dizajnirana za male prostore, prijenosna indukciona ploča Portable Slim Double olakšava pripremu jela u kuhinji  ili bilo kojoj drugoj sobi. Snažno i precizno kuha na dva indukciona kola, od kojih svaki dolazi sa devet različitih nivoa snage. Ringle mogu funkcionisati odvojeno, za jednu šerpu i lonac ili kao jedna ujedinjena površina.

Nova serija Samsung Cube frižidera nudi tri nova modela: Wine, Beer i Beauty. Ovi modularni frižideri dolaze u različitim bojama koje se uklapaju u svaki dizajn i mogu se postaviti bilo gdje, u bilo kojoj prostoriji, uključujući i spavaću sobu, jer je posebna tehnologija hlađenja toliko tiha da neće remetiti san korisnika.

Shoe Care sistem predstavlja prvu inovaciju u njezi obuće na svijetu. Ovo praktično rješenje korisnicima pomaže pri održavanju omiljenih modnih ulaganja, pružajući im mogućnost dezodorisanja, izvlačenja vlage i sušenja cipela. To će pomoći da obuća traje duže, izgleda bolje i pruža osjećaj svježine.