Aleksandar Kesić: Povjerenjem klijenata i kvalitetom usluga smo zadržali snažnu tržišnu poziciju

Aleksandar Kesić: Povjerenjem klijenata i kvalitetom usluga smo zadržali snažnu tržišnu poziciju

Predsjednik Uprave Sberbank Banja Luka

134
0
PODIJELI

2019. godina obilježena izvanrednim poslovnim rezultatima kao i priznanjima za rad Banke u raznim segmentima poslovanja Prepoznati kao prva banka u RS koju klijenti najčešće preporučuju drugima Digitalizacija primarni cilj u svim sferama života, pa i u oblasti bankarstva Nastojimo da budemo uključeni u aktivnosti zajednice u kojoj poslujemo i da učestvujemo u društveno odgovornim projektima Slijedi trud da uspješan poslovni rezultat ne izostane ni u godini koja slijedi

________________________________________________________________________

Sberbank Banja Luka je u 2019. godini ostvarila izvanredne rezultate, održala stabilan rast, ali i značajno unaprijedila i povećala obim poslovanja. Takođe, ova Banka se može pohvaliti fantastičnim rezultatima istraživanja na osnovu kojih je prepoznata kao prva banka u Republici Srpskoj koju klijenti najčešće preporučuju drugima. Predsjednik Uprave Sberbank Banja Luka, gospodin Aleksandar Kesić, sa kojim ovom prilikom razgovaramo, zadovoljan je poslovnim rezultatom u godini koja je na izmaku, i naglašava da će ova banka nastaviti da razvija sebe i svoje poslovanje za dobrobit klijenata i zajednice u kojoj djeluje.

BROJ KLIJENATA VEĆI OD 100 HILJADA

  • Gospodine Kesić, Sberbank Banja Luka je u 2019. godini zadržala snažnu tržišnu poziciju koju zauzima među vodećim bankama u Republici Srpskoj. Koliko ste vi zadovoljni  rezultatima u 2019. godini?

– 2019. godina je za nas defitinivno obilježena izvanrednim poslovnim rezultatima kao i priznanjima za rad Banke u raznim segmentima poslovanja. Slobodno mogu da kažem da imamo dosta razloga da budemo ponosni na još jednu uspješnu godinu u kojoj smo ostvarili postavljene ciljeve, održali stabilan rast, te unaprijedili i povećali obim poslovanja. Proaktivnim upravljanjem rizicima, kompetentnim oblikovanjem kreditnog portfolija, visokim nivoom povjerenja naših klijenata i kvalitetom usluga smo zadržali snažnu tržišnu poziciju koju zauzimamo među vodećim bankama u Republici Srpskoj. Istraživanja su pokazala da smo u ovoj godini prepoznati kao prva banka u Republici Srpskoj koju klijenti najčešće preporučuju drugima, što je fantastičan rezultat, s obzirom na naše nastojanje da svojim uslugama i proizvodima zadovoljimo, ali i prevaziđemo potrebe i očekivanja klijenata.

Naročito smo ponosni na naše aktivne klijente, čiji broj je nadmašio 100 hiljada. Konstantno se prilagođavamo tržištu i radimo na unapređenju kvaliteta naših proizvoda i usluga. Uprkos velikoj konkurenciji na tržištu, iz godine u godinu se svijest o Sberbank brendu uspješno razvija, što nas čini veoma radosnim. Uspjeh koji smo ostvarili u prethodnoj godini rezultat je podrške naših klijenata i akcionara. Otvorenom komunikacijom i dijeljenjem zajedničkih vrijednosti, napravili smo temelj dobre saradnje, te smo, vjerujući jedni drugima, obezbijedili da uspjeh jednih bude i uspjeh drugih. Zahvaljujući trudu i zalaganju naših zaposlenih, njihovoj posvećenosti poslu, ostvarili smo postavljene ciljeve i još jednom dokazali da smo tim sa zajedničkim ciljem koji se ogleda u zadovoljnim klijentima.

  • S obzirom na to da je digitalizacija budućnost bankarstva, u kojoj mjeri Sberbank Banja Luka prati savremene trendove u bankarstvu?

S obzirom da je Sberbank Banja Luka dio velike i inovativne grupacije Sberbank Rusija, koja svojim modernim i savremenim standardima postavlja nove trendove na svjetskom nivou, mi se trudimo da iste pratimo i primjenjujemo na našem tržištu.Digitalizacija je zasigurno primarni cilj u svim sferama života, pa tako i u oblasti bankarstva čime banke postižu konkuretnost na tržištu. Iako se klijenti i dalje kod većine bankarskih usluga oslanjaju na odlazak u poslovnice, smatram da će se to uskoro promijeniti, s obzirom da živimo u eri digitializacije. Nama je prioritet da i dalje idemo ukorak sa tehnološkim razvojem, da kontinuirano radimo na modernizaciji i unapređenju poslovanja, te da klijentima omogućimo lakše i jednostavnije korišćenje naših usluga.

POMOĆ LOKALNOJ ZAJEDNICI

  • Smatrate li da je društveno odgovorno poslovanje od velikog značaja u strategiji jedne banke?

Društveno odgovorno poslovanje je jedno od osnovnih načela poslovanja Sberbank Banja Luka, koja će se i u narednim godinama truditi da razumije potrebe lokalne zajednice u kojoj posluje. Nastojimo da budemo uključeni u aktivnosti zajednice u kojoj poslujemo i da učestvujemo u društveno odgovornim projektima koji su važan dio korporativne kulture. U godini koja je na izmaku smo značajnim donacijama dodatno učvrstili saradnju sa zdravstvenim, obrazovnim i kulturnim institucijama u Republici Srpskoj. Posebno smo bili fokusirani na obrazovne institucije, s obzirom da je obrazovanje glavni razvojni činilac u svakom društvu, a mi smo se potrudili da našim donacijama osavremenimo nastavni proces u mnogim školskim ustanovama u Republici Srpskoj. Angažman i podrška prema zajednici u kojoj poslujemo predstavlja strateško opredeljenje naše Banke, te ćemo i u godinama koje su ispred nas stvarati bolje i naprednije okruženje.

  • Kakvi su cijevi i planovi Sberbank Banja Luka za 2020. godinu?

S obzirom da je ova godina za Sberbank Banja Luka značila stabilnu i jaku poziciju na bankarskom tržištu uz ispunjenje svih zacrtanih ciljeva, potrudićemo se da uspješan poslovni rezultat ne izostane ni u godini koja slijedi. Nastavićemo da unapređujemo, ali i povećavamo obim poslovanja. Naš plan je da što bržom i kvalitetnijom uslugom odgovorimo na sve zahtjevnije potrebe tržišta, te da sa našim klijentima nastavimo graditi odnos povjerenja i međusobnog uvažavanja. (marketing B&B)