Дървен материал от www.emsien3.com

The best bookmaker bet365

The best bookmaker bet365

Menu
RSS

UNIQA Online-AKCIJA IO webbaner 728x90px

Kako Beč rješava problem nezaposlenosti mladih

Septembar označava početak nove školske godine, a u Beču se svake godine 5.000 mladih odluči za stručno obrazovanje. Oni čine 30% svih učenika koji su završili obavezno osnovno obrazovanje. „Važno je da sve mlade Bečlije imaju istu šansu za ostvarivanje zaposlenja. Sa tzv. Bečkom garancijom obuke osigurali smo mjesto obuke za svakog učenika koji se odluči na stručno obrazovanje“, izjavila je Renate Brauner, članica vlade grada Beča, javlja Eurocomm-PR Sarajevo - Mreža za međunarodnu komunikaciju Grada Beča.

„Činjenica je da postoji raskol između mladih zanatlija koje treba obučiti i preduzeća koja nude takve obuke. Grad Beč i Austrija izdvojili su 70 miliona eura za obuku 4.000 učenika godišnje kojima u suprotnom obuka ne bi bila zagarantovana“, objašnjava Renate Brauner. U septembru će prvih 1.000 učenika početi obuku u okviru programa koji podrazumijeva sticanje znanja u različitim industrijskim preduzećima. Cilj je da mladi nastave obuku u jednom od preduzeća.

„Zahvaljujući Bečkoj garanciji obuke i ponudi podrške, koju stalno proširujemo, uspjeli smo da spriječimo porast nezaposlenosti među mladima“, naglasila je Renate Brauner. Procenat nezaposlenosti među mladima starosti od 15 do 19 godina snižen je za 5,5% u 2016. godini u odnosu na prethodnu, a među mladima starosti od 15 do 24 godine za 2,2%.

na vrh

Sample 1a

 

abfbih od
abrs cbbih