Дървен материал от www.emsien3.com

The best bookmaker bet365

The best bookmaker bet365

Menu
RSS

UNIQA Online-AKCIJA IO webbaner 728x90px

Grčka uvodi porez na noćenje

U borbi protiv crnog tržišta i neprijavljenih apartmana, Grčka je usvojila zakon koji stupa na snagu 1. januara sljedeće godine i koji uvodi porez na noćenje. U praksi to znači da će svi vlasnici smještaja morati da prijave svoje goste, a turisti će, u zavisnosti od toga gdje će se odmarati, plaćati ove naknade po smještajnoj jedinici za svako noćenje tokom trajanja odmora.

Najmanje poskupljenje osjetiće oni koji idu u apartmane, jer će ova naknada koštati pola evra za noć po apartmanu, dok se u hotelima ove naknade povećavaju u zavisnosti od kategorizacije hotela.
Za hotele od jedne do dvije zvjezdice plaćaće se 0,5 EUR po sobi po noćenju. Za hotele sa tri zvjezdice koštaće 1,5 EUR po noćenju, po sobi, 3 EUR za hotele sa četiri zvjezdice i 4 EUR po noćenju za hotele sa pet zvjezdica, saznaje Politika.
- Ovo se odnosi samo na turistička preduzeća koja su registrovana u Grčkoj. Mi nismo obveznici, što je i logično, nego svi davaoci smještaja, i privatnici i hoteli, koji će morati da prijavljuju goste  i na osnovu ostvarenog broja noćenja plate porez - kaže za Politiku direktor YUTA-e Aleksandar Seničić i dodaje da pretpostavlja da će vlasnici apartmana unaprijed ove naknade ukalkulisati u cijenu smještaja, dok će se u hotelima najvjerovatnije naplaćivati prilikom prijavljivanja.
Vlasnici se vjerovatno neće zadržati samo na ovom povećanju, jer se u Grčkoj najavljuju i rigorozne kontrole poreskih i turističkih inspekcija kako bi se i oni koji su do sada radili na crno uveli u legalne tokove.(eKapija)
na vrh

Sample 1a

 

abfbih od
abrs cbbih