Дървен материал от www.emsien3.com

The best bookmaker bet365

The best bookmaker bet365

Menu
RSS

UNIQA Online-AKCIJA IO webbaner 728x90px

Slovenačka vlada bi da spoji Tuš sa Mercatorom?

Slovenačka vlada ima scenario kojim bi pokušala da Mercator "izvuče" iz vlasničkog zagrljaja posrnulog koncerna Agrokor, i to njegovim povezivanjem s prezaduženim trgovačkim lancem Tuš, pri čemu bi u njihovoj dokapitalizaciji učestvovao jedan američki fond rizičnog kapitala, piše ljubljansko Delo.
 
U pozadini ideje je, kako se prenosi, nastojanje slovenačke vlade da iz teškoća, zbog visokih kreditnih obaveza nastalih u vrijeme njegovog velikog širenja, spasi trgovački lanac Tuš, kome preti stečaj ako ne uspije plan po kojem bi dospela potraživanja banaka prema toj kompaniji preuzeo neki strani investitor i tako praktično postao vlasnik tog važnog trgovačkog lanca, s više od tri hiljade zaposlenih i godišnjim prometom od pola milijarde evra.
 
Za tu je operaciju, navodi Delo, Cerarova vlada kontaktirala privatni finansijski fond AnaCap, čiji su akcionari među ostalima Goldman Sachs, Honeywell i Allianz.
 
AnaCap bi navodno za 30% vrijednosti otkupio potraživanja banaka prema Tušu, dok slovenačka vlada očekuje 40%.
 
Ipak, kako Delo navodi, ovaj fond nema dovoljno kapitala kojim bi izvršio pretpostavljenu dokapitalizaciju Mercatora i Tuša, a osim toga nije izrazio interes za Mercator, prenosi Wisebroker.
na vrh

Sample 1a

 

abfbih od
abrs cbbih