Дървен материал от www.emsien3.com

The best bookmaker bet365

The best bookmaker bet365

Menu
RSS

UNIQA Online-AKCIJA IO webbaner 728x90px

Privredna komora Srbije potencira stvaranje ekonomsko-regionalne zone

Bosna i Hercegovina je treća izvozna destinacija Srbije – godišnje se razmijeni roba vrijedna oko milijardu i po evra. Region u cjelini veoma je važno tržište za privredu Srbije zbog čega je neophodno uskladiti i pojednostaviti izvozne procedure, rekao je za RTS predsjednik Privredne komore Srbije Marko Čadež.

Tržište BiH je specifično po tome što u toj razmijeni mi konstatntno ostvarujemo suficit, odnosno prodajemo im dva puta više nego što od njih kupujemo.

- Bosna je važna izvozna destinacija za nas i zato je važno koliko su usklađene dažbine i takse, fitosanitarni propisi jer sve to utiče na cijenu i to je ono čemu težimo kada govorimo o ekonomsko-regionalnoj zoni - rekao je gostujući u Dnevniku RTS predsjednik PKS Marko Čadež.

Ono čemo se teži, kaže Čadež, je jedinstveno ekonomsko tržište koje funkcioniše tako da kada roba uđe u zonu od Horgoša do Mostara postoje jedinstveni i sinhronizovani propisi.

- Veoma je bitno da se krene u realizaciju akcionog plana o čemu je razgovarano i na sastanku balkanske šestorke u Draču jer riječ je o tržištu od 18 do 20 miliona potrošača - rekao je Čadež.

Prema njegovim riječima trenutno imamo gomilu institucija koje udaraju pečate, a treba to svesti na jednu.(eKapija)

na vrh

Sample 1a

 

abfbih od
abrs cbbih