Дървен материал от www.emsien3.com

The best bookmaker bet365

The best bookmaker bet365

Menu
RSS

UNIQA Online-AKCIJA IO webbaner 728x90px

Bez redukcije vode krajem 2018.

Mislimo da građani Sarajeva neće imati redukcije vode krajem naredne godine, rekao je premijer KS Elmedin Konaković, a prenosi Oslobođenje.

Kako je istakao, nakon svih zahvata koje budu uradili na mreži, dobre detekcije i ozbiljne borbe s nelegalnim potrošačima moguće je u roku od šest do devet mjeseci stabilizirati isporuku na način da se sa 75% gubitaka dovede na nivo od 55 do 60% što bi značilo dovoljno količina vode da se u večernjim satima ne prave redukcije.

Premijer KS je kazao da će se potpuno ispoštovati stav struke posebno kada je riječ o detekciji vodovodne mreže da bi se tačno odredili prioriteti, odnosno gdje se i koji dio mreže treba sanirati novcem od EBRD-a i od budžetskih sredstava. Jedan od prioriteta, kako je naveo, odnosi se i na izmjenu zastarjele elektroenergetske mreže u Vodovodu.

- Mislim da smo na nekoliko sedmica od realizacije EBRD-ovog kredita i treba nam biti na raspolaganju 50 mil KM za rekonstrukciju te mreže. Više od 6,6 mil KM smo samo u prošloj godini dali za rekonstrukuciju vodovodne mreže - naveo je Konaković.

na vrh

Sample 1a

 

abfbih od
abrs cbbih