Vakufska banka i OREA uručili nagrade poduzetnicama

Vakufska banka i OREA uručili nagrade poduzetnicama

107
0
PODIJELI

Saradnja Vakufske banke i portala OREA danas je krunisana dodjelom nagrada poduzetnicama čiji su brandovi izglasani za najbolje na OREA platformi online prodaje. Nagrade su dodijelili Amra Silajdžić- Džeko, članica OREA tima, Denis Čivgin, predsjednik Uprave Vakufske banke i Adnan Bogunić, član Uprave Vakufske banke.

Ova društveno odgovorna kampanja pokrenuta je povodom Dana žena, kada su i proglašene pobjednice – prvo mjesto je osvojila Sanja Bošnjak sa svojom online radnjom „SJEWELRY”. Prati je Šušur-Amra Efendić kao drugoplasirana, dok je treća najbolja radnja “Koncept Karla” u vlasništvu Karle Ćorluka. S obzirom na veliki broj aktivnih poduzetnica na platformi, konkurencija je bila oštra, a glasanje je provedeno javno na socijalnim mrežama prema kriteriju uređenosti i profesionalne prezentacije online radnje.

Ove tri poduzetnice su odlučile plasirati svoje proizvode putem “online radnji” na OREA platformi za kupoprodaju ručno rađenih, originalnih brandova sa lokalnom etiketom.

Amra Silajdžić-Džeko, članica OREA tima se obratila poduzetnicama riječima: “Naš tim slijedi misiju osnaživanja lokalne ekonomije kroz ustupanje online prostora za prodaju, tehničku asistenciju i promociju domaćih proizvoda s originalnim potpisom. Vaš uspjeh nam dokazuje da ova misija ima smisao i dugoročnu perspektivu u BiH”.      

Predsjednik Uprave Vakufske banke, Denis Čivgin je pobjednicama uručio nagradne čekove i obratio im se riječima: ”Čestitam vam na hrabrosti, viziji i poduzetničkom duhu! Ovo su upravo vrijednosti koje Vakufska banka želi promovirati kroz ovu, kao i mnoge druge akcije kreiranja dobrobiti za zajednicu. Mali biznis je jedan od najpotencijalnijih generatora privrednog razvoja u Bosni i Hercegovini, a žensko poduzetništvo tu ima centralnu ulogu. Stoga će naša banka sigurno i dalje davati podršku ovakvim inicijativama”.