Дървен материал от www.emsien3.com

The best bookmaker bet365

The best bookmaker bet365

Menu
RSS

UNIQA Online-AKCIJA IO webbaner 728x90px

Burger King ima svoju kripto valutu

Donedavno Rusija je odbacivala kripto valute kao što su Bitcoin i Ethereum. Međutim, prema najnovijim izvještajima, ruska vlada radi na zakonima za ekonomsku upotrebu digitalnih valuta. Velike korporacije prepoznale su potencijal blokchain tehnologije i sve su zaintresovanije za korišćenje kriptičnih metoda.

U ovaj trend uskočio je i lanac brze hrane Burger King. U Rusiji, fast food gigant iz Sjedinjenih Američkih Država je predstavio svoju vlastitu valutu - tzv. Whoppercoin. Valuta je nazvana po hamburgeru koji je uveden 1957. godine.

Kada kupuju Whopper Burger, kupci u Rusiji dobijaju Whoppercoin za rublju (1,42 centi). Skenirajući svojim pametnim telefonom šifru na računu, mogu da deponuju prikupljene Whoppercoine u svoj virtuelni novčanik. Ako prikupe 1.700 kovanica, kupci mogu kupiti whopper hamburger.

Za stvaranje ove digitalne valute, lanac brze hrane je udružio snage sa Waves Platformom - ruskim finansijskim startapom. Kompanija će upravljati blokchain računima klijenata Burger Kinga. Sljedećeg mjeseca, aplikacije za Android i Apple će biti dostupne za preuzimanje, koje korisnici mogu koristiti za prikupljanje kripto valute.(Indikator)

na vrh

Sample 1a

 

abfbih od
abrs cbbih