PODIJELI

Već treću godinu zaredom Restart.ba u Sarajevu organizuje skup Reconnect s ciljem povezivanja poduzetnika iz dijaspore i Bosne i Hercegovine. Ovaj put, domaćin Reconnecta je Vijećnica, a konferencija je planirana za 9. august. Fokus događaja su dva sektora – ITES sektor (pružanje usluga putem informacionih tehnologija) i proizvodni sektor (obrada metala, plastike i proizvodnja građevinskog materijala).

“Želimo organizovati događaj koji će donijeti konkretne rezultate u formi uspostave poslovne saradnje u ova dva sektora. Već imamo prijavljene brojne predstavnike kompanija iz sektora usluga putem informacionih tehnologija i iz sektora proizvodnje. Planiramo dio programa brzog umrežavanja, koji je najbolji način da se svi učesnici predstave jedni drugima. Također, događaj je otvoren i za sve poslovne ljude koji imaju interes za povezivanjem”, dodala je Aiša Telalović iz “Restarta”.

“Planiramo panel diskusiju u kojoj ćemo razgovarati o uslugama i proizvodima kompanija u Bosni i Hercegovini. Da li su kompanije iz Bosne i Hercegovine spremne udružiti svoj snage i formirati jedan lanac dobavljača koji će zajedno nastupati prema većim međunarodnim klijentima? Kako ih okupiti, posebno u ova dva fokusna sektora, koje su mogućnosti te koja su iskustva iz prakse? To su neka od pitanja na koja želimo odgovoriti na ovogodišnjem Reconnectu”, zaključila je Telalović.

Prošlogodišnji događaj okupio je više od 160 učesnika iz zemlje i dijaspore. Treći “Reconnect” se održava u okviru aktivnosti USAID Projekta “Diaspora Invest”, a svi zainteresovani se mogu prijaviti za učešće putem web-stranice Reconnect.ba.