PODIJELI

Firma ABC Finance iz Banjaluke kupila je danas (28. maja 2018. godine) za 5,03 mil KM poslovnu zgradu Banke Srpske u stečaju u Banjaluci. Ovu zgradu ubuduće će iznajmljivati MF banka i Mikrofin osiguranje, saznaje portal Capital.

Procijenjena vrijednost poslovnog objekta banke na prvoj licitaciji iznosila je 8,5 mil KM, a na drugoj 7,6 mil KM. Nakon dvije neuspješne licitacije, početna cijena dodatno je snižena, a ABC Finance je danas postao novi vlasnik zgrade.

Direktor firme ABC Finance Daniel Dragutinović potvrdio je za Capital da su kupili ovaj objekat za 5.030.739 KM, te da će on biti iznajmljen MF banci i Mikrofin osiguranju.

U MF banci su rekli da će uprave banke i Mikrofin osiguranja, koje su bile raspoređene na različitim lokacijama u gradu, sada biti smještene u istoj zgradi, čime će se dodatno unaprijediti poslovni procesi i poboljšati operativna efikasnost, a tako obezbijediti još bolji uslovi za dalji razvoj grupacije.

– Naši rezultati su sve bolji. Rastemo polako, ali sigurno i na zdravim osnovama, uz akcionare koji uživaju ugled, kako ovdje tako i u Evropi. Na ovaj način MF banka potvrđuje svoju dugoročnu posvećenost klijentima i tržištu na kojem je prisutna već osam godina, kao i svoju stratešku opredijeljenost da konstantno raste, širi poslovnu mrežu i povećava broj zaposlenih – rekli su za Capital u MF banci.