Дървен материал от www.emsien3.com

The best bookmaker bet365

The best bookmaker bet365

Menu
RSS

UNIQA Online-AKCIJA IO webbaner 728x90px

Ovi poslovi će uvijek biti na cijeni

Dok se potražnja za nekim poslovima tokom godina pojavljuje i nestaje, neka zanimanja konstantno zahtjevaju određeni broj stručnjaka. Predstavljamo vam pet profesija koje će uvijek biti potrebne, ali i šta vam je neophodno da biste se njima uspješno bavili.
Prodaja i menadžment prodaje
Prodaja je u nekom vidu aktuelna od početka čovječanstva. Njene metode i oblik postojanja mjenjali su se kroz istoriju, ali bez obzira na sve promjene, prodaja je i dalje karakteristična za svako društvo i neophodna je u svakoj poslovnoj branši.
Komunikacija sa kupcima, predstavljanje proizvoda, prodaja i održavanje odnosa sa klijentima prava su nauka, a današnje tendencije u prodaji izučavaju se u školama širom svijeta. Da biste ovladali tajnama prodaje, imate priliku da, bez obzira na dosadašnji smjer školovanja, za manje od godinu dana steknete najbolju kombinaciju znanja i vještina koje možete da iskoristite odmah potom, a sve to zahvaljujući sertifikovanim programima.
Upravljanje finansijama
U svakom preduzeću, čime god da se bavi, neko mora da vodi brigu o finansijskom stanju. Uostalom, kako bi drugačije znali da li postižu uspjeh ako nema nekog da iskalkuliše odnos uloženog i dobijenog. Kao i prodaja, i finansije će uvijek biti aktuelne, zato je ova grana ekonomije uvijek na cijeni.
 
Za bavljenje finansijama treba da poznajete tehnike računovodstva, statistike, analize. Ukoliko imate sklonosti ka računanju i analitici, finansijski menadžment je vaša prilika da obezbjedite visoke prihode i siguran posao na duže staze.
Softver development
Današnji svijet nezamisliv je bez funkcionisanja neke vrste softvera. U svakodnevnom životu zavisite od softvera mnogo više nego što o tome mislite, počev od telefona, računara, pa do veš mašina, televizora, klima uređaja i mnogo toga drugog.
Softver developeri ranije su morali da prođu dugogodišnje školovanje, dok se danas u ovu profitabilnu oblast može ući i nakon jednogodišnjeg obrazovanja, zahvaljujući praktičnim i konkretnim obukama. Također, sve popularniji su i IT kursevi na kojima se uče mnogobrojni načini programiranja, a s obzirom na neophodnost ovih vještina, njihova popularnost biće aktuelna i u narednim decenijama.
Grafički dizajn
Iako se o grafičkim dizajnerima kao traženim stručnjacima čuje često tek posljednjih godina, njihova uloga je značajna decenijama unazad. Sve u vezi sa brendiranjem, obradom štampanog materijala, fotografijom, kreiranjem vizuelnih elemenata i mnogim drugim zaslugama je grafičkih dizajnera.
 
Grafički dizajneri potrebni su kako velikim kompanijama, tako i srednjim i malim preduzećima, startapovima, raznim udruženjima bez obzira na branšu. Vještine vizuelnog izražavanja i ovladavanje tehničkim alatima iz oblasti dizajna jednostavno je savladati uz kvalitetan program i adekvatne mentore, pa do posla u ovoj traženoj oblasti možete doći i nakon jednogodišnje obuke.
HR menadžment
Iako je tehnologija bila pogubna za mnoga zanimanja, rukovođenje ljudskim resursima biće teško zamijeniti. Briga o kadru u okviru kompanije je delikatna pozicija od koje zavisi uspješnost čitavog radnog procesa – od regrutacije, izbora i načina rukovođenja zavisiće kvalitet radnika i njihova efikasnost.
 
Uspješni menadžeri ljudskih resursa izvrsni su u procjenjivanju, organizaciji, motivisanju drugih, pregovaranju i upravljanju. Upravo zbog toga kvalitetni programi usavršavanja u oblasti HR-a stavljaju akcenat na ove vještine, obučavajući vas za uspješno vođenje timova i organizaciju kadrova u poslovnom okruženju.(eKapija)
na vrh

Sample 1a

 

abfbih od
abrs cbbih