Poduzetnik Luka Rajić donirao 20.000 KM Centru za dijalizu u Konjicu

Poduzetnik Luka Rajić donirao 20.000 KM Centru za dijalizu u Konjicu

125
0
PODIJELI

Poznati poduzetnik Luka Rajić i ove je godine posjetio svoj rodni grad Konjic gdje je boravio ovog vikenda. Tim povodom posjetio je Centar za dijalizu kojem je ovom prilikom donirao 20.000 KM.

Tokom posjete Centru za dijalizu u Konjicu, gospodin Rajić se sastao sa direktoricom centra Suzanom Sokolović Begić. Ovom prilikom održana je primopredaja vrijedne donacije u iznosu od 20.000 KM. Kompletan iznos namijenjen je za reparaciju aparata za dijalizu koje je upravo gospodin Rajić donirao ovom Centru prije 8 godina. Od ukupno 7 aparata koje je ovaj poduzetnik donirao, danas ih je u funkciji četiri, a ova sredstva će biti dovoljna za reparaciju i preostala tri.

„Smatram da je od izuzetne važnosti da Centar za dijalizu može ponuditi uslugu koja zadovoljava sve potrebe, budući da se upravo u ovaj centar, osim pacijenata iz Konjica i okoline, dolaze liječiti i  pacijenti iz Sarajeva i Mostara. Koristim priliku da se zahvalim gđi Suzani Sokolović Begić i cijelom medicinskom osoblju što su ovih 8 godina koristili aparate na ispravan način i doveli Centar za dijalizu na veoma visok nivo. Pacijenti i korisnici imaju vrhunsku njegu već dugi niz godina i mogu biti mirni da će tako i ostati. Ja ću, sigurno, i ubuduće nastaviti pomagati rad ove bolnice, jer zdravlje je ipak na prvom mjestu“, izjavio je Rajić.

Gđa Sokolović Begić zahvalila je gospodinu Rajiću za nesebičnu podršku koju pruža ovom centru već dugi niz godina. Tom prilikom je izjavila „Veoma smo zahvalni gospodinu Luki Rajiću na nesebičnoj pomoći i podršci svih ovih godina. Aparati za dijalizu su prešli predviđeni broj radnih sati i potreban im je generalni servis kako bi i dalje pružali našim pacijentima jednaku njegu i brigu.“

Zanimljivo je da su upravo donacije gospodina Rajića omogućile pokretanje i otvaranje Centra za dijalizu, kao i svu potrebnu opremu za rad. Inače, gosp. Luka Rajić već zadnjih 18 godina donira značajna sredstva za razne projekte u opštini Konjic (od donacija bolnicama i vjerskim objektima, pa sve do muzičkog centra) kako bi pomogao razvoju i kreiranju što boljeg života stanovnicima ove opštine. Načelnik Opštine Konjic gosp. Emir Bubalo također je izrazio zahvalnost gospodinu Rajiću, napomenuvši njegovu pomoć rodnom gradu dugi niz godina.