Počinju prvi ovogodišnji B2B susreti poduzetnica jugoistočne Evrope

Počinju prvi ovogodišnji B2B susreti poduzetnica jugoistočne Evrope

Na Bjelašnici od 4. do 6. februara poduzetnice iz Hrvatske, Srbije i Bosne i Hercegovine

43
0
PODIJELI

Danas na olimpijskoj ljepotici Bjelašnici počinju prvi ovogodišnji B2B susreti poduzetnica jugoistočne Evrope u organizaciji regionalne asocijacije “Snažna žena – snažno društvo” (SWSS – Strong Women – Strong Society).

Nevladina organizacija koja povezuje poduzetnice sa cijelog Balkana, a kojeg čine udruženja “Promocija zdravog života”, na čelu s poduzetnicom Sofijom Bajić iz Novog Sada, “Društvo Miniaturna – Mala misao, velika djela”, na čelu sa slovenskom poduzetnicom iz Ljubljane Zori Jakolin, Ženskog podzetničkog centra iz Zagreba, kojeg predstavlja direktorica Sanela Dropulić, te Udruženja “Poduzetnice IN” iz Bosne i Hercegovine, na čelu sa Adisom Tufo.

Sa željom zajedničkog rada, jačanja regionalne saradnje poduzetnice će u Hotelu Bjelašnica predstaviti svoje biznise, uspješne poduzetničke priče, a s ciljem stvaranja regionalnih poslovnih saradnji i partnerskih odnosa

Žensko poduzetništvo, snaga aktivizma, društvena uključenost i umrežavanje, kao bogatstvo koje pospješuje zajednicu…

“Evo nas u novim aktivnostima u novoj godini, a naravno da mi žene znamo spojiti lijepo i ugodno, ovog puta na B2B susretima na Bjelasnici. Uz skijanje, uživanje i zajedničke aktivnosti s mojim dragim članicama iz Srbije, uz poduzetnice iz BiH, Slovenije i Hrvatske. Ovo je još jedna od zajedničkih aktivnosti u 2019. godini, u kojoj nam slijedi još puno zajedničkih druženja i rada”, kazala je povodom ovog susreta Sofija Bajić.

Kao domaćin događaja, Adisa Tufo, predsjednica Udruženja “Poduzetnice IN” ističe da su prvi ovogodišnji B2B susreti sinonim za uspješno i pozitivno umrežavanje. – Čini nam se da je ljepše u ovim hladnim danima ostati u udobnosti svoga doma i uživati u najdražnoj TV emisiji. Možda nekome da, ali poduzetnicama nikako. Mi putujemo, posjećujemo se, družimo se, razmjenjujemo iskustva, stičemo novapoznanstva i motivišemo druge žene da učine isto. Skijanje, bordanje, sankanje, planinska šetnja, wellness i spa uživi, radionice, tematsko predavanje i poslovni susreti ispunit će dobrom energijom svaku od sudionica i sigurna sam da će imati pozitivan učinak na ukupno poslovanje svake kompanije pojedinačno. Malim koracima do boljeg sutra – zaključuje Tufo.