Od 17. do 22. aprila Međunarodni sajam knjiga

Od 17. do 22. aprila Međunarodni sajam knjiga

25
0
PODIJELI

Sarajevski sajam u saradnji sa partnerom TKD „Šahinpašić“ organizuje  31. Međunarodni sajam knjiga & 15. Bijenale knjige

Sajam će se održati u periodu od 17.04. do 22.04.2019. godine  I bit će dio zvaničnog programa obilježavanja 50. godina od osnivanja KJP Centra “Skenderija”.

Sarajevski sajam knjiga je najuspješnija i najpoznatija sajamska manifestacija u BiH. koja se tokom proteklih decenija  potvrdila se kao istinski kulturni praznik. To je idealna prilika da izdavači prikažu svoj opus, da autori promovišu djela, te da strani kulturni centri široj javnosti predstave svoje kulturno i umjetničko naslijeđe.

Ovogodišnji sajam, na kojem učestvuje više od 100 izdavača, održava se pod motom “DARUJ KNJIGU!”.

Počasni gost sajma je Zajednica izdavača Hrvatske gospodarske komore ( Hrvatska gospodarska komora, IEP d.o.o, Meandar media d.o.o,  Medicinska naklada d.o.o, Mozaik knjiga d.o.o, Naklada Ljevak d.o.o, Naklada Neptun d.o.o, Profil knjiga d.o.o, V.B.Z. d.o.o, Znanje d.o.o, Fokus komunikacije)

Organizator sajma pripremio je bogat program cjelodnevnih promocija

u centralnom prezentacionom prostoru – “Bosanska kuća”, putem kojih sajam daje doprinos izdavaštvu i knjižarstvu u BiH, te nastoji održati kontinuitet međunarodne afirmacije autora.

Povodom Svjetskog dana knjige i autorskih prava, 23.04. Međunarodni centar za mir i KJP Centar “Skenderija” organizuje specijalni program “KNJIGA ZA RUŽU” na platou skenderija od 11:00 do 17:00 sati.

Osigurani su izuzetni popusti za nabavku knjiga, a ulaz za posjetioce za posjetioce će biti slobodan.

Sastav žirija za dodjelu sajamskih nagrada čine: doc.dr.Demiragić Ajla, Fekete-Sullivan Marija, te prof. dr. Knežević Aleksandar

Ovogodišnje sajamske nagrade dodijeljivat će se u kategorijama  za umjetnost i arhitekturu, za uredništvo, za najbolje oblikovanje knjige, za ilustraciju knjige, za najbolji izdavački poduhvat godine, za najbolju promociju djela na sajmu, za najbolji udžbenik za visoko obrazovanje, za nauku (društvene i prirodne nauke).