PODIJELI

Mogućnost uspostave direktne aviolinije između Atine i Sarajeva bila je jedna od tema razgovora premijera BiH i Grčke Denisa Zvizdića i Aleksisa Ciprasa u ponedjeljak (23. jula 2018. godine) u Mostaru, prenosi Klix.

Zvizdić je rekao da će ministarstva nastaviti raditi na realizaciji ove ideje.

Na sastanku je takođe bilo riječi i o poboljšanju odnosa dvije zemlje, kao i o podršci evropskom putu Bosne i Hercegovine.

Poslije završetka sastanka predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić kazao je kako se razgovaralo o nekoliko važnih tema vezanih za odnose dvije zemlje.

– Posebno smo razgovarali u evropskoj perspektivi Bosne i Hercegovine i Zapadnog Balkana. Još jednom sam jasno naglasio da je to najvažniji vanjskopolitički cilj naše zemlje. Isto sam ga upoznao da bi dobijanje kandidatskog statusa i aktiviranje MAP-a bile dvije najvaćnije poruke za BiH – izjavio je Zvizdić.

Grčka je veliki zagovornih evropske BiH, dodao je Zvizdić, te kazao kako se razgovaralo i o ekonomskojoj saradnji dvije države, te frekventnijem organizovanju biznis forma i boljeg povezivanja privrednika, prenio je Klix.