PODIJELI

Livno bi uskoro trebalo da dobije starački dom vrijedan oko 4 mil KM. Objekt će biti na tri kata i sa podrumskim dijelom obuhvaća nešto manje od 5.000 m2.

Starački dom u Lištanima kod Livna projekt je poznate livanjske poduzetničke obitelji Perić u čijoj realizaciji sudjeluje i Vlada Hercegbosanske županije i to kroz Program razvoja malog gospodarstva, odnosno mjeru subvencije kamata na poduzetničke kredite.

Obitelj Perić kao investitor uložila je već 3 mil KM, a do okončanja projekta potrebno je još milijun. Poduzeće koje sada broji 20 zaposlenika, završetkom staračkog doma uvećalo bi se za jos 25 novih radnih mjesta, čime se otvara prostor za nova zapošljavanju u ovom dijelu općine Livno.

Gotovo cijeli svoj radni vijek Perić je proveo u inozemstvu, te je prije gotovo 20 godina pokrenuo poslovanje u rodnom Livnu izgradivši benzinsku crpku u Lištanima. U neposrednoj blizini sagrađena je poslovna zgrada, čija je prvotna uloga bila uslužno-ugostiteljskog karaktera.

– Odlučio sam prenamijeniti taj poslovni prostor, te izgraditi i pokloniti ovome kraju starački dom – rekao je livanjski poduzetnik Stipan Perić.

(eKapija)