Дървен материал от www.emsien3.com

The best bookmaker bet365

The best bookmaker bet365

Menu
RSS

UNIQA Online-AKCIJA IO webbaner 728x90px

POKLON GRAĐANIMA BiH: Britanski vojni orkestar u saradnji sa orkestrom Oružanih snaga nastupa u 5 bh. gradova

Čuveni Britanski Vojni orkestar CAMUS (Corps of Army music CAMUS), sačinjen od prvoklasnih muzičara koji nastupaju diljem svijeta, u septembru dolazi posjetiti i našu zemlju gdje će, zajedno sa Vojnim orkestrom Oružanih snaga BiH, održati 5 koncerata i to u gradovima: Zenica, Doboj, Tuzla, Sarajevo i Mostar. Osim koncerata, članovi CAMUS-a će održati i nekoliko radionica na muzičkim akademijama u Sarajevu i Banjaluci.

Corps of Army music CAMUS postoji već 300 godina, a čine ga ukupno 22 redovna i 19 rezervnih bendova koji nastupaju na velikim događajima i ceremonijama poput proslave rođendana britanske kraljice Elizabete II. Pored marširajućih bendova, duvačkih i gudačkih orkestara, pod njihovim okriljem se nalaze i zabavni orkestri koji interpretiraju jazz, pop i rock muziku.

Ove koncerte organizuje Ured vojnog atašea Birtanske ambasade i Ministarstvo odbrane BiH, kao rezultat višegodišnje uspješne bilateralne vojne saradnje,kroz koju su do sada upriličeni mnogobrojni nastupi, studijske posjete, različite obuke, kao i saradnja na drugim poljima.

Fantastičan muzički događaj sačinjen od mješavine žanrova, od tradicionalnih numera i marševa do popularne muzike, kao i sjajan vizuelni prizor, očekuje sve građane koji iskoriste priliku i posjete ove jedinstvene događaje u svojim gradovima.

Ulaz na sve koncerte će biti besplatan, a njihov raspored je slijedeći:

16.09. ZENICA, Trg Alije Izetbegovića u 18:00

21.09. DOBOJ, Centar za kulturu i obrazovanje u 19:00

22.09. TUZLA, Bingo City Center u 18:00

23.09. SARAJEVO, Alta Shopping Center u 18:00

24.09. MOSTAR, Mepas Mall u 18:00

na vrh

Sample 1a

 

abfbih od
abrs cbbih