Дървен материал от www.emsien3.com

The best bookmaker bet365

The best bookmaker bet365

Menu
RSS

UNIQA Online-AKCIJA IO webbaner 728x90px

Za mala i srednja preduzeća 7 mil EUR - EBRD odobrio kredit Raiffeisen lizingu

U BiH će mala i srednja preduzeća koristiti kreditnu liniju od 7 mil EUR koju je Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) odobrila Raiffeisen lizingu Sarajevo za dalje kreditiranje lokalnih preduzeća.

Iz EBRD-a je saopšteno da mala preduzeća čine najveći dio privrede u BiH i stvaraju većinu radnih mjesta. Podrška ovom vitalnom segmentu ekonomije je ključni cilj za EBRD.

Cilj ovog kredita Raiffeisen lizingu Sarajevo je povećanje aktivnosti u ovom sektoru, jer oprema na lizing predstavlja dodatnu opciju za preduzeća u ekspanziji pored razvoja podstaknutog kreditima.

- Ovim će se podržati jačanje sektora lizinga u BiH što će koristiti realnoj ekonomiji u zemlji - rekao je direktor EBRD-a u BiH Јan Braun.

Direktor Raiffeisen lizinga Munir Čengić istakao je da je realizacijom ove kreditne linije nastavljena uspješna saradnja sa EBRD-om koja traje još od 2007. godine, a u okviru koje su do sada realizovane tri kreditne linije ukupne vrijednosti 25 mil EUR.

- Sredstva ovog kredita ćemo iskoristiti za finansiranje malih i srednjih preduzeća, pri čemu je njihova osnovna namjena finansiranje privrednog i građevinskog programa vozila, te opreme - rekao je Čengić.

Od početka svog djelovanja u BiH, EBRD je uložila više od 1,8 mlrd EUR u 130 projekata.

Јačanje ekonomske otpornosti je jedan od tri ključna prioriteta EBRD-a prema sadašnjoj poslovnoj strategiji za ponovno pokretanje rasta u zemljama u kojima djeluje, zajedno sa promovisanjem regionalne integracije i rješavanjem globalnih i regionalnih izazova.(eKapija)

na vrh

Sample 1a

 

abfbih od
abrs cbbih