PODIJELI

Društvo Petrol otvorilo je jubilarno 500. prodajno mjesto, čime odlučno prati postavljenu strategiju u okviru koje bi do 2022. godine u regiji trebalo da ima više od 540 prodajnih mjesta. Riječ je o novom Petrolovom prodajnom mjestu izgrađenom prema svim najnovijim i najmodernijim standardima, koje kupcima nudi široku paletu različitih trgovačkih proizvoda, jela iz programa mini Fresh i mogućnost obavljanja brojnih usluga kao što su uplata loto listića, sportsko klađenje i kupovina ulaznica za koncerte. Danas je na prodajnom mjestu Mengeš održano službeno otvaranje, na kojem je predsjednik uprave Petrola, Tomaž Berločnik, predstavio stratešku ulogu prodajnih mjesta za poslovanje Petrola.

Kao što govori naša misija, prodajnim mjestima na tržištima Slovenije, Hrvatske, Crne Gore, Bosne i Hercegovine i Srbije brinemo o sjajnoj energiji na putu, a ono što nas posebno raduje je to što su ljudi naša prodajna mjesta prihvatili kao svoja“, rekao je Tomaž Berločnik, predsjednik uprave Petrola. Društvo Petrol time prati ambiciozno postavljenu strategiju za period od 2018. do 2022. godine, u sklopu koje bi do 2022. godine u regiji trebalo da ima više od 540 svojih prodajnih mjesta.

Društvo Petrol nudi odlično, kompletno i održivo korisničko iskustvo

Da bi kvalitetno ostvarilo strateški plan, društvo Petrol se osim na obezbjeđivanje profitabilnosti i poslovnog rasta obavezalo i na održiv razvoj. Više nego ikada ranije u centar pažnje postavili su klijente kojima pristupaju višekanalno, integrisano i cjeloživotno. Petrolova prodajna mjesta još uvijek su najveći zaštitni znak društva koje se iz trgovca naftom sve više pretvara u integrisano energetsko društvo. U skladu sa strategijom poboljšavamo kvalitet života svih svojih zainteresovanih strana, njegujemo vjernost klijenata i na održiv način brinemo o pravoj energiji za život. Razvijamo kompletna i održiva rješenja na područjima energetike, trgovine, mobilnosti i naprednih usluga, a sve to kvalitetnim partnerstvima i inovativnošću povezujemo u sjajno korisničko iskustvo. Bez obzira na „e-razvoj“ i dalje ćemo ulagati u razvoj benzinskih stanica koje će po našoj procjeni još određeno vrijeme igrati veoma važnu ulogu“, dodao je Berločnik. Do 2022. godine broj Petrolovih prodajnih mjesta u regiji i dalje bi trebalo da raste: Slovenija (319 → 327); Hrvatska (106 → 121); Bosna i Hercegovina (40 → 42); Srbija (13 → 30); Crna Gora (11 → 17).

Novo prodajno mjesto Mengeš

Prodajno mjesto koje predstavlja ogledni primjer najmodernijeg prodajnog mjesta ima trgovački dio od 92 m², u kojem se uz standardni prodajni trgovački program nalazi i program mini Fresh. Na platformi za točenje goriva nalaze se tri agregata za točenje koja osim dizela i benzina od 95/100 oktana nude i točenje aditiva AdBlue i autoplina (TNG) za pogon vozila. Na prodajnom mjestu nalaze se najmodernija ručna autopraonica za kombi vozila, pokrivena ručna autopraonica za automobile i usisivač. Plin se može kupiti i u bocama. U okviru prodajnog mjesta radi i bar s terasom. Na prodajnom mjestu Mengeš za zadovoljstvo klijenata brinut će se osam redovno zaposlenih prodavača i jedan student.