Društveno odgovorne aktivnosti Sparkasse Leasing povodom novogodišnjih praznika

Društveno odgovorne aktivnosti Sparkasse Leasing povodom novogodišnjih praznika

39
0
PODIJELI
dav

Sparkasse Leasing, sestrinska kompanija Sparkasse Bank BiH donirala je sredstva  JU Dom „Rada Vranješević” Banja Luka i  Udruženju „Srce za djecu oboljelu od raka” i tako uljepšala novogodišnje praznike štićenicima ovih domova.

„U godini koja je iza nas u sklopu svojih društveno odgovornih aktivnosti veliku pažnju usmjerili smo na pomaganje djeci, kao segmentu na kojem počiva budućnost ove zemlje.  U proteklom perioduposjetili smo JU Dom „Rada Vranješević” Banja Luka u kojem borave djeca i omladina bez roditeljskog staranja i koji je jedini ovakav oblik socijalne zaštite u Republici Srpskoj“.

„U saradnji s Voditeljem Podružnice Banja Luka Nemanjom Cvijanovićem direktoru Doma gospodinu Vladimiru Kajkutu uručili smo vrijednu donaciju u vidu opreme za pripremanje i serviranje jela za korisnike Doma. Pored ove donacije, Sparkasse Leasing je upriličio i donaciju Udruženju „Srce za djecu oboljelu od raka” u vidu potrebnih jorgana i jastuka, ali i prigodnih novogodišnjih igračaka za djecu smještenu u Roditeljskoj kući“.

„Donaciju smo uručili direktoru Udruženja gospodinu Fikretu Kubatu i ovu priliku smo iskoristili da razgovaramo o novim projektima Udruženja u narednom periodu, kao i mogućnostima daljnje saradnje između ove dvije institucije. U dogovoru sa udruženjima i centrima koji se brinu o djeci, uvijek odaberemo donaciju onih sredstava koja su im u tom trenutku najpotrebnija.“, izjavio je Nedim Milišić, član Uprave Sparkasse Leasinga.

Sparkasse Leasing, sestrinska kompanija Sparkasse Bank BiH se kroz period svog postojanja i djelovanja uistinu istaknula kao kompanija koja prepoznaje potencijale, te kroz aktivno sudjelovanje u različitim društveno angažiranim projektima pridonosi razvoju i rastu svoje zajednice.