Cashless Zona na Sarajevo Streeat Food Festivalu ponovo u Sarajevu

Cashless Zona na Sarajevo Streeat Food Festivalu ponovo u Sarajevu

Payten, MasterCard i Intesa Sanpaolo Sponzori projekta

169
0
PODIJELI

U prostorijama hotela „Emiran“ održana je press konferencija povodom održavanja drugog „Sarajevo Streeat Food Festivala“ koji će se i ove godine održati na Trgu Oslobođenja – Alija Izetbegović od 1. do 25. avgusta.  Organizator festivala je agencija  „Pro Optimus“ a kompanija Payten d.o.o. i ove godine podržava festival kao kredibini tehnološki partner čije rješenje će, kao i prethodne godine, biti korišteno za “Cashless Zonu” u okviru Sarajevo Streeat Food Festivala,

„Vjerujem da smo jako ponosni na ovaj projekat, obzirom da je na istom bila  prva Cashless zona koja je realizovana u regiji jugoistočne evrope. S druge strane, prošlogodišnji SSFF bio je pravi izazov sa aspekta organizacije, ponuđenog biznis modela i rješenja, pri tome zadovoljavajući posebno rigorozne zahtjeve sa strane pravnog okvira, visokih očekivanja organizatora eventa i naravno korisnika.

Zbog toga današnju press konferenciju i najavu ovog odličnog eventa za grad Sarajevo, smatram kontinuitetom uspjeha i nastavka strateške saradnje sa partnerima Mastercard i Intesa Sanpaolo bankom, a organizatora Pro Optimus nekim ko pokazuje stalnu viziju za unaprijeđenje sadržaja i usluga koje grad Sarajevo može ponuditi svojim stanovnicima i brojnim turistima.“ – izjavio je direktor kompanije Payten d.o.o. g. Mirza Ustamujić.

Važno je napomenuti da svi oni koji tokom posjete festivalu ne posjeduju bilo kakvu bankovnu karticu, na blagajni festivala će moći izvršiti kupovinu specijalizirane kartice koja će biti dostupna u različitim apoenima i na taj način će vršiti plaćanje tokom cijelog festivala.