PODIJELI

Opća bolnica Mustafa Beganović u Gračanici uskoro bi trebalo da dobije novu opremu, rečeno je na sastanku u četvrtak, 12. jula, premijera Tuzlanskog kantona Jakuba Suljkanovića i delegacije Vlade TK sa direktorom bolnice Almirom Sakićem, prenosi Tip.ba.

– Kao pomoć bolnici Vlada TK je planirala određen novac za nabavku dijagnostičke opreme u ovoj ustanovi. U narednim danima ćemo i zvanično potpisati Ugovor o sufinansiranju nabavke dijagnostičke opreme – rekao je premijer Suljkanović.

Kako je kazao direktor Sakić, bolnica je završila sve procedure za nabavku i ugradnju CT uređaja, tako da bi se odmah po potpisivanju ugovora moglo početi i sa praktičnom realizacijom. Prema njegovim riječima očekuje se da bi ovaj aparat u Gračanici mogao biti operativan krajem mjeseca avgusta.

S tim u vezi u Zavodu zdravstvenog osiguranja Tuzlanskog kantona će se sagledati mogućnosti za omogućavanje korištenja ove vrste usluga u Bolnici Mustafa Beganović već tokom ove godine, rekli u premijer Suljkanović i ministar zdravstva Bahrudin Hadžiefendić.

Na kraju sastanka, kojem je u ime Vlade prisustvovao i ministar finansija Miralem Nuhanović, dogovoreno je da bolnica u narednim periodu pripremi i planove za narednu godinu, a Vlada će nastojati da podrži i nabavku druge opreme koja će, osim benefita za građane koji gravitiraju Općoj bolnici Mustafa Beganović u Gračanici, rezultirati i komercijalnim benefitima za poslovanje same bolnice, prenio je Tip.ba.

(eKapija)