Дървен материал от www.emsien3.com

The best bookmaker bet365

The best bookmaker bet365

Menu
RSS

UNIQA Online-AKCIJA IO webbaner 728x90px

Ledo i Sarajevski kiseljak postaju vlasnici Konzuma u BiH

Ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirko Šarović nakon današnjeg zajedničkog sastanka na temu Agrokora je izjavio kako kompanije Ledo i Sarajevski kiseljak postaju vlasnici Konzuma u BiH, te da se sve odvija planiranim tokom.

Šarović je izjavio kako su na današnjem sastanku povjereniku Vlade Republike Hrvatske za Agrokor Anti Ramljaku postavljena određena pitanja, te da su dobijeni precizni odgovori, tačnije detalji.

- Stanje je danas najbolje od našeg prvog susreta u aprila ove godine. Postoje određene stvari koje nisu dobre, ali također postoje i vidni napreci što pokazuje da je stanje u kompanijama Agrokora stabilno. U ime institucija BiH smo postavili nekoliko pitanja, a u fokusu je bilo uposlenje radnika, dobavljači, pitanje dokapitalizacije Konzuma od Leda i Sarajevskog kiseljaka i željeli smo vidjeti gdje su to Agrokorove kompanije u ovih nekoliko mjeseci - rekao je Šarović.

Dodao je kako je na današnjem sastanku bilo riječi o konkretnim podacima, te da je prema njegovom mišljenju vrijeme otpuštanja velikog broja radnika završeno.

- Velpro ulazi u fazu likvidacije, ali su svi radnici na jedan od mogućih načina zbrinuti. Jedan dio njih je prešao i Konzum, drugi su dobili otpremnine, ali naša očekivanja su da velikih otpuštanja neće biti - zaključio je Šarović.

Kako je kazao, Ledo i Sarajevski kiseljak postaju vlasnici Konzuma u BiH i to neće utjecati na buduće poslovanje ove dvije važne kompanije.

- Rebrendiranje Mercatora i preuzimanje više od 100 objekata ide svojih tokom i cijeli aranžman će biti gotovo krajem tekućeg mjeseca - istaknuo je.

Danas je u Sarajevu održan zajednički sastanak ministra vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirka Šarovića, nadležnih državnih i entitetskih institucija, povjerenika Vlade Republike Hrvatske za Agrokor Ante Ramljaka, Agrokorovih kompanija u BiH i predstavnika, izvijestio je Radiosarajevo.ba.

na vrh

Sample 1a

 

abfbih od
abrs cbbih