Дървен материал от www.emsien3.com

The best bookmaker bet365

The best bookmaker bet365

Menu
RSS

UNIQA Online-AKCIJA IO webbaner 728x90px

Na prodaju imovina JKP Sana iz Sanskog Mosta

JKP Sana objavilo je javni poziv za prodaju dijela pokretne i nepokretne imovine u vlasništvu ove firme, a među imovinom je i prostor za koji je planirano da bude gradska tržnica, površine oko 200 m2, čija početna vrijednost iznosi 165.000 KM.
 
Prema riječima tehničkog direktora u JKP Sana, Faruka Alagića, svi pokušaji da tržnica zaživi u proteklom periodu bili su bezuspješni zbog čega je ovaj prostor naposlijetku ponuđen na prodaju, pišu Nezavisne.
 
Na prodaju su ponuđena i četiri rashodovana vozila za dovoz smeća i jedno vozilo za servis, a ponuđena cijena za ovu pokretnu imovinu kreće se od 5.000 do 11.000 KM. Na prodaji je i određena količina toplovodnih cijevi kao i ostalog materijala, koji se prodaje kao staro željezo.
 
Drugi dio ponude, koji je mnogo atraktivniji, čine poslovni prostori ovog preduzeća koji se nalaze na prostoru nove pijace izgrađene neposredno nakon rata.
 
Prodaja imovine će se održati 25. septembra 2017. u Upravnoj zgradi društva, a za više detalja o pozivu pogledajte na linku: http://ba.ekapija.com/tender/1853248/prodaja-imovine-nekretnine-u-sanskom-mostu-teretna-vozila-cevi-za-vrelovod-stapovi
 
Alagić je istakao da će sredstva koja se ostvare prodajom pokretne i nepokretne imovine biti upotrijebljena za vraćanje ranijih dugovanja ovog preduzeća. On je dodao kako JKP Sana, tri godine nakon uvođenja stečaja, posluje na zdravim osnovama, a u proteklom periodu vraćena je gotovo polovina dugovanja prema komitentima i zaposlenicima.
 
Stečaj u JKP Sana pokrenut je na zahtjev povjerilaca zbog velikih dugovanja u iznosu od preko 2,5 mil KM, koje preduzeće nije bilo u stanju redovno izmirivati. U proteklim godinama, zbog teške ekonomske situacije, ovu firmu su često potresali štrajkovi zaposlenih.
na vrh

Sample 1a

 

abfbih od
abrs cbbih